Dom är gröna, snabba och dödar din fluga som det var deras sista måltid!

Förutom det så kan dom bli grymt stora och fightar riktigt bra, särskilt på kust och i strömmande vatten.

Jag har bara fiskat gädda dom senaste två säsongerna men har under denne tiden haft många fantastiska ögonblick, allt från att bara sitta i en båt på älven och dricka kaffe då dimman fortfarande ligger tjockt och solen sakta kommer upp över trätopparna på våren, och kalla dagar om vintern då man egentligen bör hålla sig inne och binda flugor . En klar favorit har varit fisket i strömmande vatten där älvgäddorna är grymmt starka, men i sommar var jag i Blekinge och besökte http://www.pikestrikesweden.com och blev mycket i överaskad!

10589760_710373262343110_703745663_n

PikestrikeSweden använder sig av Jackson kajaker och båtar i sitt fiske, när vi besökte campen använde vi kajakerna och kan på det starkaste rekommendera detta fisket! kajakerna är förvånansvärt stabila och manövrerbara, vi fiskade stående i kajaken under dagen utan problem. Då vi var ute blåste det rätt så bra, och var lite vågor några timmar och vi fiskade ohindrat trotts detta.

Fördelen med kajakerna  är att man ”smyger” sig in på fisken och dom grunda partierna utan problem och man kan sight fiska på gäddorna i det klara vattnet, känslan av att se gäddorna komma upp bakom fugan innan hugget är riktigt häftigt och även här kämpar gäddorna hårt! Når vi var där var det varmt och fisket var inte det optimala men vi fick ett flertal gäddor trots värmen. Flugorna som används här sägs vara små flugor på krok, själv använde jag stora tubflugor och hade bra fiske på det. 

Fisket under den kalla perioden skall vara den bästa så jag ser fram emot att åka ner igen och Fredagen den 31 oktober till och med söndagen den 2 november november har dom kajakfiskeevent och fisketävling som kommer bli grymt, och om du önskar mer info om eventet hittar du det här: http://pikestrikesweden.com/kayak.php?category=kayak

Nu väntar mycket gäddfiske i Forshaga och även en resa i fjällen på jakt efter harr i trevligt sällskap.

10353120_10204230372861412_354922303854551452_n